Web Analytics Made Easy - StatCounter
 
Konferencen 2017 er nu åben for tilmelding - Seksualvejlederforeningen
22877
post-template-default,single,single-post,postid-22877,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.5,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Konferencen 2017 er nu åben for tilmelding

4.-5. maj 2017

 

Konferencen finder sted på:

Hotel Comwell

Karensmindevej 3

5500 Middelfart

 

Du melder dig til konferencen her

Husk, at du først er tilmeldt, når du har modtaget en tilkendegivelse på din tilmelding.

 

Program

 

Torsdag:

 

Kl. 9.00-10.00: Ankomst, kaffe, the og morgenmad

Kl. 10.00-12.00: Årsmøde (se særskilt dagsorden – udsendes til medlemmer)

Kl. 12.00-13.00: Frokost

Kl. 13.00-15.00: Ældre & Seksualitet

Else Iseling Sexolog, Parterapeut, Coach, Sygeplejerske, Jordemoder, Master i NLP, Forfatter…

Fra snerpet jordemoder til sexolog 37 timer/uge. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at jeg skulle gå fra novice, til kompetent pikmassør…

I 2008 var jeg snerpet, sippet og genert. Jo jo, jeg var sygeplejerske og jordemoder og havde flere uddannelser bag mig. Men i de uddannelser er undervisning i seksualitet ikke obligatorisk. Jeg blev provokeret og så tog jeg en beslutning. Og siden da, har jeg arbejdet med seksualitet. I mit oplæg vil jeg bruge mine erfaringer fra sexologisk ambulatorium, på Sønderborg Sygehus. Samt give en mere uddybende refleksion på, hvordan jeg nåede fra snerpet til fri og anerkendende.

Kl. 15.00-15.20: Pause

Kl. 15.20-17.15: Sex er ikke en rettighed?

Don Kulick Professor i Antropologi ved Uppsala Universitetet

En væsentlig forskel på hvordan man tænker sex og handicap i Danmark og Sverige er, at man i Sverige er imod tanken om, at sex bør være en ret. Hvis sex er en ret, hvad er det så en ret til? Eller rettere sagt, Hvem er det en ret til? Hvordan taler vi om handicappedes seksuelle rettigheder, uden at bruge et rettighedssproget?

Hvorfor lukkede Sverige ned?

Jens Rydström Professor i Kønsstudier ved Lunds Universitet & docent i Historie ved Stokholms Universitet.

Danmark og Sverige havde de samme diskussioner om sex og handicap tilbage i 1960erne.

I forbindelse med den seksuelle revolution i 1970erne, blev også spørgsmålet om seksualvejledning og seksualhjælp diskuteret. Hvordan kunne der blive så stor forskel mellem landene, på så kort tid?

Don og Jens vil begge tage afsæt i den sammenlignende undersøgelse om sex og handicap i Danmark og Sverige – Loneliness and its Opposite: Sex, disability and the ethics of engagement.

 

Kl. 19.00: Festmiddag og socialt samvær (drikkevarer er ikke inkluderet)

 

Festlige indslag er altid velkomne!

 

Fredag:

Kl. 9.00-10.00: Fra regnorm til anakonda

Søren Ekman Bevægelsespædagog, direktør ved Gotvedinstituttet og forfatter til ”Fra regnorm til anakonda- den mandlige bækkenbunds muskler og funktion”

Når mandens penis ændrer karakter fra regnorm til anakonda, er det ikke ved hjælp af magi-selv om det kan virke sådan. En velfungerende bækkenbund er vigtig for alle. Derfor har dette oplæg fokus på bækkenbundsmusklernes arbejde med at lukke af i bunden af kroppen, samt deres samarbejde med resten af kroppen – ”i leg og i virke”.

Bækkenbunden arbejder reflektorisk sammen med musklerne rundt om bækkenet, så vi vil skifte mellem isolerede øvelser og sammenhængende øvelser. Indholdet vil være både praktisk og teoretisk, og målet er at du får en tydelig fornemmelse af om du får fat i de rigtige steder, samt hvordan du kan vedligeholde og træne bækkenbunden op. Der vil være oplæg til optimering af både vandladnings- og seksualfunktionen

Kl. 10.00-10.20: Pause

Kl. 10.20-12.15: Om glæden, lysten & energien i arbejdet

Jesper Bay-Hansen Speciallæge i klinisk Sexologi

Arbejdsglæde handler ikke alene om glæden i arbejdet, men om glæden i dit liv som helhed, om meningsfuldhed, lyst og energi. Jesper Bay-Hansen, vil give os en opdateret viden om emnet samt konkrete redningsanvisende råd, der kan løfte vores liv.

Sådan passer du på dig selv i arbejdet med sexologiske problemer… Det er ikke altid nemt at passe på sig selv og hinanden i arbejdet med sexologiske problemer. Åbenhed og tolerance kan eksempelvis konflikte med grænsesætning. Meget afhænger af vores evne til at mærke efter – en færdighed kaldet interoception.

Kl. 12.20-13.00: Frokost

Kl. 13.00-15.00: Seksuelle Hjælpemidler

Else Olesen Sexolog & Sygeplejerske

Brugen af erotiske hjælpemidler er efterhånden ved at gøre sit indtog mange steder i det danske sundhedssystem. Erotiske hjælpemidler bliver brugt i en bred vifte af forskellige behandlinger af seksuelle dysfunktioner i forbindelse med diverse sygdomme.

-men hvad er et erotisk hjælpemiddel?

Hvad er forskellen på primære og sekundære erotiske hjælpemidler?

Og hvilke seksuelle hjælpemidler bruges i hvilke sammenhænge?

 

Du kan tilmelde dig konferencen fra d. 01.03.17

Tilmelding sker via www.seksualvejlederforeningen.dk

Deadline for tilmelding er d. 21.04.17

Pris for medlemmer: 2.950,- kr.

Prisen er inkl. overnatning og forplejning

Pris for andre: 3.450,- kr.

 
Bemærk: Du er først tilmeldt når du har modtaget en tilkendegivelse på din tilmelding.

Tilmelding her

 

Bekræft du ikke er en robot.