Program for konferencen 2020 - Seksualvejlederforeningen
23122

Program for konferencen 2020

14.-15. maj 2020

Konferencen finder sted på:

Hotel Comwell

Karensmindevej 3

5500 Middelfart

TILMELDING ÅBNER 1. APRIL 2020!

Tilmeld dig på www.seksualvejlederforeningen.dk

Torsdag:

Kl. 9.00-10.00                             Ankomst, kaffe, the og morgenmad

Kl. 10.00-12.00                           Årsmøde (se særskilt dagsorden)

Kl. 12.00-13.00                           Frokost

Kl. 13.00-15.00                            Mimi Strange (Janus centeret)

Børn og unge med sexuelt bekymrende eller krænkende adfærd over for andre børn.

Hvad ved vi? Hvilke faktorer har betydning for udvikling af sexuelle adfærdsforstyrrelser og hvad er det for nogle børn der overskrider andres grænser sexuelt og hvem er ofrene? Hvordan vurderer vi børns sexuelle adfærd? Hvad gør vi? Hvilke indsatser, interventioner og behandlingsformer er virksomme?

Oplægget vil med udgangspunkt i Januscentrets videnscenterdata om 500 børn og unge beskrive hvad der kendetegner dem og udfra den kliniske praxis beskrive hvilke indsatser, såvel udredningsmetoder som behandlingsmetoder, der er virksomme.

Kl. 15.00-15.30                           Pause

Kl. 15.30-17.30                           John Zeuthen

Professionelt pårørendesamarbejde.

“Det er ikke fordi det er svært, at vi ikke tør, – det er fordi vi ikke tør, at det bliver svært”.

I spændingsfeltet mellem det at være “forældrenes samtale partner, og være “beboerens udviklingspartner” og personalets sparringspartner fremtræder dilemmaer som seksualvejlederen skal forholde sig til.

“ findes der vanskelige pårørende eller findes der pårørende med vanskeligheder”?

“ fra livsverdens sex til kommune sex – så b-lir et æ møj bedre”

“fra enighed til meninghed,- seksualvejlederens våde drøm”

Oplæget vil vi med udgangspunkt i simple modeller og skarpe udsagn gøre op med korrekte men uduelige værdibetragtninger, fokusere på hvad der ofte forstyrre pårørende samarbejdet og belyse forskelle på individuelle og kollektive processer der forhindre klarhed og klogskab.

Velkommen til en endnu et oplæg – der bare er anderledes.

Kl. 19.00-????                             Middag, socialt samvær og livemusik fra Bank og Røverne

Fredag:

Kl. 9.00 – 10.20                           Mulle Skovbo

”Mit navn er Mulle Skouboe. Du kender mig nok fra Danmarks lækreste spasser, undskyld vi fik børn osv. Jeg er en normal kvinde, fanget i en skæv krop. Jeg har hele mit liv fået at vide, at jeg ikke ville blive til noget. Jeg har trodset alle odds, og sidder med 2 dejlige børn og har alt det, som mange sagde jeg ikke ville kunne få. Jeg er en fordomsbryder, og en livsnyder. Jeg ser muligheder frem for begrænsninger. Igennem mine foredrag fortæller jeg, hvordan man skal tro på sig selv og gå sine egne veje, selvom livet ikke er en dans på roser. Jeg kommer selvfølgelig ind på emnet handicappede og sex. Det bliver sjovt, et bliver trist, og sidst men ikke mindst lærerigt. Glæder mig til at se jer!”

Kl. 10.20 – 10.40                        Pause

Kl. 10.40 – 12.00                       Ole Ralf

“I dette foredrag om seksualitet og autisme parforholdet, vil jeg beskrive og forklare hvorfor og hvordan partneren uden autisme kan føle at der mangler intimitet i parforholdet. Jeg vil have et særligt fokus på sanseforstyrrelser, særinteressen og nedsat mentalisering. Som autist i et parforhold vil jeg når det er relevant inddrage egne erfaringer”

Kl. 12.00 – 13.00                        Frokost

Kl. 13.00 – 15.00                        Christian Gravgaard

DANSKERNES SEKSUELLE LANDSKABER

I oplægget vil sexologiprofessor Christian Graugaard fra Sexologisk Forskningscenter (Aalborg Universitet) fortælle om samspillet mellem livsstil, sundhed og seksualitet, og han vil give eksempler på nøglefund i den store befolkningsundersøgelse Projekt SEXUS. Undersøgelsen blev offentliggjort i slutningen af 2019, og den rummer tusindvis af interessante data vedrørende seksuel trivsel og mistrivsel blandt 15-89-årige danskere. Hvordan ser det ud med den seksuelle livskvalitet i Danmark? Hvor gemmer udfordringerne sig? Og er der nogle befolkningsgrupper, som kræver særlig opmærksomhed?

Kl. 15.00                                      Farvel og tak, håber vi ses til næste års konference

Du kan tilmelde dig konferencen fra d. 01.04.2020

Tilmelding sker via www.seksualvejlederforeningen.dk

Deadline for tilmelding er d. 03.05.20

Pris for medlemmer: 2.950,- kr.

Prisen er inkl. overnatning og forplejning

Pris for andre: 3.450,- kr.