
Josephine Egestorp
“Alle mennesker har en seksualitet, og alle har ret til at have en seksualitet, men for at kunne have glæde af den, så skal man også kunne forstå den, og blive forstået på det rette niveau. Når et menneske har en udviklingsforstyrrelse eller handicap, er det ofte, at han/hun rent kognitivt ikke følger med kroppens fysiske og hormonelle udvikling, og det kan udløse nogle problematikker. Jeg hjælper unge som ældre med de ovennævnte udfordringer med, at udvikle handlekompetencer indenfor deres seksualitet, så de kan leve et godt og sundt liv med høj livskvalitet.”
Jeg tilbyder til elever/borgere:
- Kærestekursus
- Kun for kvinder/piger
- Kun for mænd/drenge
- Vejledninger der eksempelvis kan omhandle: Prævention, kønssygdomme, Erogene zoner, hensigtsmæssig og uhensigtsmæssig adfærd, grænser og signaler, Anatomi.( Sådan fungerer kvinden indeni, sådan fungerer manden indeni) Seksuelle hjælpemidler, Den gynækologiske undersøgelse trin-for-trin
Al undervisning og kurser vil tage udgangspunkt i borgergruppens funktionsniveau, alderssvarende behov og ønsker. Dvs. at eksemplerne i punkterne herunder ikke nødvendigvis behøver at være på dagsordenen. Alt bliver skræddersyet til målgruppen i samråd med borgernes / – eller medarbejdernes anvisninger. Terminologien vil typisk tage afsæt i borgernes/elevernes egne ord, og vi finder i fællesskab ud af, hvad der virker mest naturligt for dem. Dvs. at der højst sandsynligt vil benyttes anden terminologi på et kærestekursus for ældre, end på et, for STU-elever.
Jeg tilbyder personale:
- Oplæg eller supervision til et personalemøde: -Hvordan kan vi få sat fokus på borgernes seksualitet? -Hvordan kommer vi videre og eventuelle redskaber hertil?
- Officielle konventioner og dansk lovgivning: – Hvad kan I? – Hvad må I? – Hvad skal I?
- Undervisning i seksualpolitikker: – Hvorfor er det vigtigt med en seksualpolitik? – Hvad er jeres behov, tanker og muligheder? – Hvad er borgernes behov tanker og ønsker?
- Større foredrag, hvor jeg tilrettelægger et program specifikt til den målgruppe I ønsker. Nogle af punkterne vi kan gennemgå, kunne eksempelvis være:
- Hvad er seksualitet?: – Normer, grænser, værdier og menneskesyn. Personalegruppen bliver konfronteret med begrebet og egne holdninger hertil.
- Hvorfor er borgernes seksualitet vigtigt?
- Hvordan skaber vi et seksuelvenligt miljø?
- Seksuelle overgreb
- Grænseoverskridende og problemskabende adfærd
- Seksuel ophidselse og krænkende adfærd
- Det seksuelle mindretal – problematikker, afvigelser i seksualiteten samt parafilier
- Diagnoser og seksualitet, heriblandt autisme, ADHD, cerebral parese mv.
- Sygdom og seksualitet, heriblandt demens, senhjerneskade og kræft
- Multihandicap og seksualitet
- Hudsult
- Seksualoplæring – Hvad er det?
- Hvor meget skal vi involvere de pårørende?
- Seksualvejlederens mange ansigter – Hvordan seksualvejleder jeg?
- Cases og spørgsmål fra dagligdagen, – Hvad gør du?
- Prostitution
Jeg sammensætter gerne et program der er designet specifikt til medarbejdernes – eller de pårørendes ønsker og målgruppe. Mine metoder vil som oftest være at gøre brug af powerpoint, dialogspil, skemaer, modeller, billeder og etiske debatter, men har I forslag til andre metoder, tager jeg dem gerne i betragtning. Jeg kommer med mange praksis eksempler samt eksempler på hvordan en seksualvejledning med en borger kunne foregå, da jeg har erfaret, at det skaber en bedre dynamik i oplægget.
Jeg tilbyder forældre og pårørende:
- Rådgivning og vejledning i seksualitet i forbindelse med autismespektrumforstyrrelser, ADHD og andre udviklingsforstyrrelser samt handicap.
- Hjælp til kærlighedslivet og seksualiteten, efter en sygdom/hjerneskade har ramt partneren
Se mere om hvad jeg tilbyder til forældre og pårørende på dette link:
http://josephineegestorp-dk5.webnode.dk/a/